Promocja!

Hydrolat sosnowy, 100ml, Esent | Tylko dziś

Pierwotna cena wynosiła: 15,56 zł.Aktualna cena wynosi: 8,09 zł.

Bezpieczna i gwarantowana płatność

Akceptowane metody płatności
  • Darmowa i szybka dostawa od 259,00 zł
  • 14 dni na zwrot i zwrot środków
  • Bezpieczne płatności z szyfrowaniem SSL
SKU: SKQHWN02ZOY Kategoria: Znacznik:

Opis

Hydrolat sosnowy, 100ml, Esent

Hydrolat z kory sosny to wyjątkowa woda roślinna o potężnych właściwościach oczyszczających, tonizujących i antyoksydacyjnych. Kora sosny jest znana jako jedno z najbogatszych naturalnych źródeł proantocyjanidynsilnych antyoksydantów. Ten hydrolat przenosi te cenne właściwości do formulacji kosmetycznych, stanowiąc idealny składnik aktywny do pielęgnacji cery tłustej, problematycznej i trądzikowej.

Działanie

Działanie oczyszczające i seboregulujące: Reguluje wydzielanie sebum, odświeża i tonizuje skórę. Jego właściwości antyseptyczne pomagają w walce z niedoskonałościami.

Wyrównanie kolorytu i ochrona antyoksydacyjna: Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów, chroni skórę przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych i pomaga wyrównać jej koloryt.

Działanie tonizujące: Naturalnie niski odczyn pH pomaga zamknąć pory i przywrócić skórze równowagę po umyciu.

Stosowanie

Zalecane stężenie: 2100%.

Przeznaczenie w formułach: Idealny jako faza wodna lub składnik aktywny w tonikach, mgiełkach, płynach micelarnych, żelach do mycia i lekkich kremach przeznaczonych dla cery tłustej, mieszanej, problematycznej i trądzikowej.

Główne składniki aktywne

Proantocyjanidyny: Niezwykle silne antyoksydanty (silniejsze od witamin C i E), które chronią skórę przed wolnymi rodnikami, wzmacniają włókna kolagenu i poprawiają mikrokrążenie.

Kwasy Fenolowe: Wspomagają działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

Naturalnie Kwaśne pH: Działa jak naturalny tonik, przywracając skórze jej prawidłowy, lekko kwaśny odczyn, co pomaga w ograniczeniu rozwoju niekorzystnych bakterii.

INCI

Pinus Pinaster Bark Water, Aqua, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid

Przechowywanie

Zalecane jest przechowywanie w temperaturze poniżej 20°C.