Promocja!

Olej abisyński, rafinowany, 30ml, Esent | Produkt premium

Pierwotna cena wynosiła: 8,99 zł.Aktualna cena wynosi: 4,67 zł.

Bezpieczna i gwarantowana płatność

Akceptowane metody płatności
  • Darmowa i szybka dostawa od 259,00 zł
  • 14 dni na zwrot i zwrot środków
  • Bezpieczne płatności z szyfrowaniem SSL
SKU: SKQHWN02ZM5 Kategoria: Znacznik:

Opis

Olej abisyński, rafinowany, 30ml, Esent

Olej abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka abisyńskiego zwanego też kapustą abisyńską (Crambe hispanica).
Roślina ta naturalnie występuje w Afryce Północnej, a uprawiana jest również wielu krajach basenu Morza Śródziemnego. Olej abisyński zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego (długołańcuchowy kwas tłuszczowy), właśnie obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę, włosy i paznokcie.

Działanie

Olej abisyński wchłania się szybko intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki (nawet przy skórze bardzo suchej). Stąd zaleca się stosowanie oleju przy cerze dojrzałej i przesuszonej. Po aplikacji nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach (SOLARIUM !!!).

W kosmetyce stosowany bardzo często, jako składnik kremów nawilżających, pomadek (pozostawia przyjemne uczucie nawilżenia na ustach) i w kosmetykach kolorowych (rewelacyjnie rozprowadza pigmenty). Olej szybko penetruje skórę nie zatykając porów.

Stosowany bezpośrednio na włosy (bądź jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji włosów) nadaje/przywraca włosom naturalny połysk, pozostawia włosy miękkie i elastyczne.

Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Możemy go też stosować jako dodatek do kosmetyków (w kremach do 4 %, produkty do mycia do 2%, pomadki do 10%, kosmetyka kolorowa do 1,5 %).
Na włosy można go stosować jako baza do zabiegu „olejowania” (tak na suche jak i mokre włosy, byleby nie przesadzić z ilością), lub jako dodatek do odżywek (do 2 %).

Informacje chemiczne

Olej organiczny o kolorze słomkowym i gęstości 0,8g/ml. Olej ma właściwości antyoksydacyjne.

INCI

Crambe Abyssinica Seed Oil

Informacje o pochodzeniu i przechowywaniu

Surowiec pochodzi z Maroka, konfekcjonowany jest w UK/PL.

Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne !!!